Aktiviteter

Onsdag 2. oktober, kl 14.00

Gjern Læser


I samarbejde med Gjern Bibliotek arrangeres en læsetur i Lille Amerika i forbindelse med bibliotekets 3 ugers Gjern Læser-tema.

I Lille Amerika er opsat 7 bænke, doneret af den lokale forfatter Wilhelm Gernhammer, der voksede op i Lille Amerika. Turen går rundt i området og der bliver stop undervejs ved flere af bænkene. Her vil bibliotikar Stinne Aastrup, Silkeborg Bibliotek, læse uddrag af Gernhammers bog Lille Amerika og Gernhammers digtsamling Under Jyllands stjerner. Margaret Skovsen vil fortælle lidt om naturen i området og lidt om Gernhammer, mens Stinne Aastrup også vil supplere omkring naturens fugle.


Turen forventes at vare et par timer og er ikke egnet for dårligt gående.


Turen er gratis. Husk fornuftigt fodtøj og påklædning efter vejret.


Mødested: P-pladsen P4 i Gjern-Skannerup Kommuneplantage med indkørsel fra Lille Amerika.


Kørselsvejledning
Tirsdag 29. oktober kl 18.50

Viden om vand


Livestreamet foredrag fra Aarhus Universitet med professor i fysisk kemi Søren Rud Keiding, Institut for Kemi
 

Vand er ikke bare et simpelt molekyle. Hør om hemmeligheden bag vands mange forunderlige egenskaber, og hvordan vandmolekylerne i samspil med hinanden spiller en vital rolle i biologiske- og klimarelaterede processer på Jorden.  


Læs mere her


Alle er velkomne, gratis.


Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning


Onsdag 6. november kl 19.00

Foredrag med National Geographic-fotograf Helle Løvevild Golman


Helle og Uri leder efter vilde orangutanger i Borneos jungle. Foto: Aref.

Helle Løvevild Golman er sammen med sin mand Uri Løvevild Golman kendt fra TV-serien Vores Vilde Verden, hvor de på ekspeditioner til bl.a. Canada, Grønland, Brasilien og Gabon har taget seerne med på deres natur- og fotografiske ekspeditioner til nogle af verdens mest truede dyrearter og naturområder.


Gennem deres Project WILD vil de med deres positive og flotte billeder henlede verdens opmærksomhed på den trussel om udryddelse og klimaændringer, der sker i dag. Det sker ud fra devisen: What You Love - You Will Protect


Helle er professionel naturfotograf og vil vise masser af fantastiske billeder og berette ligeså fantastiske historier fra hendes og hendes mand Uri Løvevild Golmans ekspeditioner med Project WILD, hvor de fotograferer verdens sidste vilde steder og truede dyr.


Hele dagen havde været grå og regnfuld, endelig brød solen frem og et unikt lys udspillede sig over den finske taiga.

Foto: Helle & Uri Løvevild Golman


Project WILD er Helle og Uris opkald til verdens ledere og til os alle sammen om at passe på vores fælles jord med den kærlighed, vi alle er født med. Det gør de ved at lave fantastiske billeder af truede dyr og samtidig fortælle historien, at dette smukke er ved at forsvinde, og at vi som mennesker må gøre noget for at bevare det.


Billederne fra Project WILD ekspeditionerne bliver til en udstilling og en stor bog, som skal gives til verdens ledere sammen med en flot fyldepen som symbol på, at der skal tages vigtige beslutninger for at redde alt det smukke, som bogen indeholder.


Både Helle og Uri er fotografer for National Geographic, Canon Ambassadører og medlemmer af Kvindelige Eventyrers Klub (Helle) og Eventyrernes Klub (Uri) og arbejder halvdelen af året med at fotograferer de mest fjerne områder af kloden, mens den anden halvdel bruges hjemme i Danmark med at skrive artikler og bøger.
Helle og Uri på stranden i Loango National Park, hvor de sidder og venter på elefanter, flodheste og bøfler.

Foto: Helle & Uri Løvevild Golman

Se mere om Helle og Uri (engelsk)


Pris: medlemmer kr. 50,- + gebyr 7.25, ikke-medlemmer kr 100,- + gebyr


Køb din billet herDer kan købes kaffebilletter ved indgangen.I samarbejde med Gjern Borgerforening, Gjern Bibliotek og Gjern Aftenskole


Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning


Tirsdag 12. november kl. 18.50

Hvordan is og vand dannede Danmark


Livestreamet foredrag med professor i geofysik David Lundbek Egholm, Institut for Geoscience, Aarhus Universitet og lektor i geologi Nicolaj Krog Larsen, Institut for Geoscience og Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet


Istiderne har tydeligt præget landskabet i Danmark. Hør hvornår og hvordan de danske smeltevandssletter og morænelandskaber blev skabt – og hvordan istiderne stadig har indflydelse på landskabets udvikling i dag.   


Læs mere her


Alle er velkomne, gratis.


Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning


Tirsdag 26. november kl. 18.50

Luften vi indånder


Livestreamet foredrag med lektor i analyse- og atmosfærekemi Marianne Glasius, Institut for Kemi, Aarhus Universitet og professor i miljømedicin Torben Sigsgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet


Luft er ikke det rene luft. Skadelige partikler og gasser i atmosfæren påvirker vores helbred og gør mange syge. Hør en kemiker og en læge fortælle om kilder til luftforurening og hvordan forskellige stoffer indvirker på vores miljø, klima og helbred.


Læs mere her


Alle er velkomne, gratis.


Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning

©Gjern Natur 2019