Cykelruten Gjern tur/natur


Rundt i tidligere Gjern Kommunes område er der opmærket en cykelrute, Gjern tur/natur. Turens primære mål er at føre cyklisten rundt til områdets mange smukke naturområder ad cyklevenlige veje. Ruten har to "arme", som leder i henholdsvis i vestlig og sydøstlig retning.

Ruten følger så vidt muligt svagt trafikerede veje. Enkelte steder krydser ruten stærkt befærdede hovedveje, hvor ekstra opmærksomhed er påkrævet. Ruten er afmærket i terrænet med blå skilte med teksten Gjern Tur/Natur.


Ruten er som et 8-tal, i to sløjfer, der mødes ved Erik Rådal-statuen ved Erik Rådalsvej/Stationsvej/Banestien i Gjern. Man kan starte turen overalt på ruten, og den kan køres i sin helhed på 60 km, deles i to ruter på 27 km og 33 km. Begge disse arme kan igen kortes af i mindre sløjfer.


Med de to ovennævnte foldere i hånden følger også en beskrivelse af nogle af de passerede, interessante steder undervejs, ligesom det er en hjælp til at finde rundt på ruten. Folderne er udgivet i 2003 af Gjern Kommune, så bær over med, at nogle af oplysningerne om f. eks. overnatningssteder i folderen er forældede.


Gjern Natur har i 2020 bekostet og opsat nye skilte, hvor skiltningen gennem årene var blevet mangelfuld.