Besøg på Horn Cider i Låsby


Onsdag 11. oktober kl 18.00


Vi gentager successen fra sidste år


Der er inspiration og unikke smagsoplevelser på programmet, når vi igen afholder cider-smagning hos Horn Cider. I får også en rundvisning, hvor vi kigger nærmere på vineriet og fremstillingen af cideren.


HORN CIDER er håndlavet nordisk frugtvin og cider produceret på gamle danske æblesorter som Bramley og Belle de Boskoop. Det hele startede med hjemmelavet æblemost og blev et frirum for stifteren af firmaet, Kristoffer Vangsø. I starten var det kun en hobby, men det udviklede sig hurtigt og blev snart til en produktion på flere tusinde liter æblecider i luksusklasse om året, hvilket afsættes til en stribe restaurationer og en enkelt ølbar i København. Det hele har været learning by doing, siger Kristoffer, der nægter at læse en opskrift, men hellere vil eksperimentere sig frem til resultaterne - i starten med en tvivlsom smagsoplevelse, men efterhånden som tiden gik og der blev eksperimenteret mere og mere, kom resultaterne.


Cidersmagningen includerer servering af tapas. Deltagerantal begrænset til 24.


Tilmelding til Bente, bentekjaerjensen@gmail.com eller 22 48 02 40 senest tirsdag 3. oktober


Pris: medlemmer kr. 200, ikke-medlemmer kr 250 incl smagsprøver og tapas


Mødested: Skovsrodvej 50, 8670 Låsby. Husk varmt tøj!


Kørselsvejledning



Tirsdag 07.11 kl 18.50


Livestreaming Antistof og antiverden


Professori fysik Jeffrey S. Hangst, Institut for Fysik og Astronomi, Aarhus Universitet.


I de seneste år er fysikerne blevet i stand til at producere og studere antistof på måder som for få årtier siden blev betragtet som ren science fiction. Studier af antistof kan måske afsløre hvorfor stjerner, planeter og mennesker faktisk er til.


Bemærk: dette er en opdateret udgave af foredraget fra november 2018.


Foredraget er gratis.


Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning







Onsdag 14. februar kl 19.00


Generalforsamling


Dagsorden iflg vedtægterne.


Efterfølgende foredrag om Rød glente ved Jørgen Terp Laursen


Den røde glente, der kendes på sin kløftede hale, er en meget yndefuld rovfugl, der før var ret sjælden, men efterhånden ses mere og mere i vort område. Nogle overvintrer i Danmark, andre kommer i midten af februar sydfra og i marts starter bygningen af reden. I denne tid kan man være heldig at se parret sammen i en radius af 5-10 km fra reden. Hvis parret skal have held med at yngle, kræver det totalt ro omkring reden.

Længere hen på sommeren kan man se glenten i stridighed med ravne, musvåger og krager, og fra begyndelsen af juli kan ungerne ses på vingerne.


Jørgen Terp Laursen vil fortælle om glentens
indvandring og bestandsudvikling i Østjylland frem til i dag efter arten genindvandrede omkring 1970 samt konflikter og trusler m.m. Da Rød glente er endemisk for Europa, har vi et særligt ansvar for at beskytte arten. Men hvordan klarer glenten sig i Europa og hvordan ser fremtiden ud for den smukke rovfugl?


Derudover vil Jørgen Terp Laursen også give en kort status for de øvrige ynglende rovfuglearter i Danmark.


Alle er velkomne.


Gratis for medlemmer af Gjern Natur, ikke-medlemmer kr. 50,- incl kaffe


Mødested: Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning



Mandag 26. februar kl 19.00


Emma's Everest


Kom på første række med Emma Østergaard, der besteg verdens højeste bjerg, Mount Everest på 8.848 meter den 23.05.23, som Danmarks yngste, kvindelige bjergbestiger.

Kom med til et medrivende, eventyrligt og inspirerende foredrag, fortalt med passionen lysende ud af øjnene. Emma tager os med på fortællinger fra hendes bestigninger og ekspeditioner til nogle af verdens højeste bjerge og selveste Mount Everest, verdens højeste bjerg.

Men hvordan fandt hun modet til at rette ryggen og skabe mulighederne for sig selv og sine enormt store mål? Og hvordan gik hun fra en drøm, til at tage et meget udansk karriereskifte og i stedet sætte rammerne for girlpowerprojektet Emma's Everest?

Vigtigst af alt tager Emma os med på toppen af verdens højeste bjerg. Med eventyrlige billeder, videoer og unikke beretninger kommer du med ind i en verden langt fra den, vi kender i hverdagen.

Kom med i det kolde telt, når tårerne triller; på den stejle bjergside, hvor kulden bider; i de kritiske momenter, når iltflasken ikke virker og den ene udfordringer efter den anden må løses; og kom med i sejrsmomentet og euforien på toppen af verdens højeste bjerg.

Emma beretter også om en udvikling og læring, hun aldrig havde forudset at bjergbestigning, ville give hende. Og hvordan hun navigerer i lykkemomenterne, kulkælderen, succeserne, angsten og dét derimellem.


Foredraget er arrangeret i samarbejde med Gjern Aftenskole og kun for medlemmer af Gjern Natur eller Gjern Aftenskole.


Tilmelding senest 25. februar til Margaret,  post@gjern-natur eller 23 61 64 11.


Pris kr. 100, der betales forud til mobilepay 21 65 21 eller konto 6110 9042882054


Mødested: Gjern Kultur- & Idrætscenter, Skovvejen 6, Gjern


Kørselsvejledning



Søndag 21. april


Affaldsindsamling


Mere info senere

©Gjern Natur 2019