(foto Adam Mørk)


Naturdag for skoleklasser


I anledning af, at Gjern Natur i 2021 kan fejre sit 10-års jubilæum, har bestyrelsen besluttet at markere dette ved en gave til områdets skoler, så hver skole kunne sende en 5. klasse på en naturoplevelse efter eget valg.


Skolerne har således haft mulighed for at give eleverne en ekstraordinær naturoplevelse. Der er i alt 6 skoler indenfor tidligere Gjern kommune. Planlægningen af udflugten har de enkelte skoler selv stået for i samarbejde med naturfagslærere og desuden har eleverne før eller efter naturbesøget arbejdet med projektet.


De ekstraordinære forhold i 2021 har gjort det svært at planlægge og ikke alle skoler har nået at afvikle aktiviteten inden sommerferien, men har muligheden, når skoleåret igen starter.


Foreløbig har Gjern Skole, Klippen Voel og Fårvang Skole haft elever på tur. Gjern Skole og Klippen Voel valgte begge en tur til Naturkraft ved Ringkøbing, mens Fårvang Skoles elever var en tur på Vadehavscentret med dertilhørende tur til Mandø. Fårvang Skole valgte så selv at udvide udflugten lidt, så der også blev tid til lidt hygge og kultur i Ribe.


Grauballe Skole valgte en lejrtur til Skagen Strand, mens Voel Skoles elever valgte en tur til Randers Regnskov. Sorring Skole havde ikke kapacitet til at bruge tid på en tur for eleverne.


Eleverne har udarbejdet et lille referat af deres tur:


Fårvang Skole (gruppe 1-8)


Klippen


Gjern Skole


Voel Skole


Grauballe Skole

©Gjern Natur 2019